ФОРМА РЕЄСТРАЦІЇ

Вітаємо!

Ви взяли участь y конкурсі.

МАЙСТРИ КРАФТУ
Брати Майк та Скотт Кіпрарі

Після довгих вмовлянь батьки таки подарували 9-річному Майку Кіпрарі барабанну установку. Його брат Скотт кілька років спостерігав, як Майк розпрацьовує кисті рук і вчиться тримати ритм.

Одного дня Скотт знайшов на горищі старий барабан і самотужки відремонтував його. Здається, не так вже і складно, а якщо зробити все самому з нуля?

 

 

Відтоді барабани стали окремою наукою для допитливого юнака. Він міг годинами вслуховуватись, як змінюється звук від сили натягу мембрани, або ж від того яке дерево обрали для циліндру. Пізніше до його захоплення барабанами приєднується Майк, щоправда, того більше цікавить зовнішній вигляд ударних установок.

У 2000-му брати вирішили ризикнути і почати власну справу – зібрали усі кишенькові гроші і на них придбали партію необхідних матеріалів. Коли у кімнатах хлопців вже не було місця навіть щоб пройти, бабуся дозволила онукам зайняти свій підвал.

Із самого початку найбільшу ставку у своїй роботі брати Кіпрарі робили на унікальність кожного виробу. Бо одна справа, коли барабанщик сидить за звичайною установкою з непримітним дизайном, а інша – коли інструмент підкреслює його стиль і характер.

Це найбільше підкуповувало їхніх клієнтів. Спершу хлопці співпрацювали з місцевими гуртами, а оскільки музичний світ доволі тісний, чутки про нових барабанних майстрів ширились серед музикантів з нечуваною швидкістю. Вже за 6 років їхні барабани можна було побачити на таких престижних нагородженнях, як MTV Music Awards.

З підвалу – до зірок

Музиканти, яким доводилось працювати з братами Кіпрарі, знають – ця команда готова втілити будь-яку найбожевільнішу ідею. Вони можуть запросто розмалювати циліндр пейзажами, зробити її яскраво-рожевою, а можуть навіть взятися за випалючач по дереву і нанести античних богів.

Для них зовсім не проблема зробити для вас барабан з берези, клена чи червоного дерева. Для особливих клієнтів навіть знайдуть дошки з бочки, у якій вистоювалось віскі. Саме на таких ударних пощастило грати культовому барабанщику Green Day Тре Кулу. Після десятка виготовлених барабанів їхня співпраця вже навіть перейшла у дружбу – ходили один до одного на весілля.

У 2010-му Кіпрарі затефонував барабанщик з бенду Леді Гаги і порадив подивитись наступного дня їхній виступ. На головній музичній події року – церемонії нагородження Греммі – на сцені за роялями Леді Гаги та Елтона Джона на задньому плані виднілись саме їхні барабани.

З кожним роком список всесвітньо відомих замовників барабанів у братів Кіпрарі лише поповнюється. На сьогодні вони можуть похвалитись співпрацею зі Slipknot, Imagine Dragons, Бруно Марсом, P. Diddy, Kanye West та іншими.

Кожне замовлення для братів стає новим викликом, а постійний пошук незвичайних форм і рішень мотивує не зупинятись на досягнутому.