ФОРМА РЕЄСТРАЦІЇ

Вітаємо!

Ви взяли участь y конкурсі.

МАЙСТРИ КРАФТУ
Луїс Лойола

До його майстерні регулярно під’їжджають Mustang, Porsche, Cadillac та Rolls-Royce. Власники вінтажних автомобілів ладні долати тисячі кілометрів через усі Сполучені Штати, аби саме він взявся відновити їхніх залізних коней.

 

 

У якому б стані до нього не потрапив автомобіль, Луїс Лойола поверне власнику справжній шедевр. Відновленням інтер’єрів машин він займається вже понад 30 років. І хоча минають роки – інструменти незмінні: швейна машина, ножиці, клей та крейда. Зрештою, такими вони були ще й сотню років тому.

Як юнацька пристрасть стала справою життя

В юнацькі роки у Лойоли було 2 пристрасті. Перша – серфінг, але неможливо було уявити, як цим заробляти на життя. Друга – автомобілі. Можливостей тут значно більше, але хлопець став водієм евакуатора.

Визначитися з професією допоміг випадок. Одного дня його попросили відбуксувати старе Porsche до автоколеджу, де студентів навчали усім секретам реставрації. Луїс кілька годин дивився, як знімають мірки, підбирають тканини, малюють ескізи і зрозумів: він теж хоче цим займатись.

Спочатку його ентузіазму ніхто не розділяв. У той час однолітки подавали документи у престижні університети, обирали перспективні факультети і зневажливо питали Луїса: "Ти що, хочеш стати автомобільною швачкою? Забудь про це!" Він же не відступав – вчився, експериментував, працював над власним стилем, а тепер його ім’я знають усі власники ретро-автомобілів.

Тепер ж однокласники зізнаються, що заздрять йому – Луїс перетворив юнацьку пристрасть на справу життя, став у ній справжнім професіоналом, і після десятків років так само захоплено береться за новий автомобіль, як і на початку кар’єри.

За ці роки майже нічого не змінилось: Лойола мешкає в тому ж місті, щодня милується унікальними автомобілями і приїжджає на узбережжя океану. Єдина річ, яка все ж змінилась – раніше він розсікав хвилі на серфі, а тепер вік змусив пересісти в човен.