ФОРМА РЕЄСТРАЦІЇ

Вітаємо!

Ви взяли участь y конкурсі.

МАЙСТРИ КРАФТУ
Валентин Колонтай

У серці древнього Львова українські майстри створюють неповторний продукт – мистецький витвір, який мала нагоду оцінити сама Періс Хілтон. Це "Форзац" – майстерня середньовічних блокнотів, каліграфії та ручного друку. Від цих виробів віє історією, палітурки буквально пахнуть Середньовіччям, а кожен примірник є авторським.  

Майстерня "Форзац": як усе починалося

Заснував майстерню "Форзац" уродженець Дубна Валентин Колонтай, який є випускником Львівської академії друкарства. Ще у студентські роки він виконував замовлення на подарунки близьким і друзям. А вже закінчивши навчання, зумів згуртувати навколо своєї ідеї товаришів і в підсумку перетворив спільне захоплення на справу для душі та для життя.

Особливість робіт Валентина Колонтая та його команди

Майстерня "Форзац" відроджує технології предків, а саме європейського Середньовіччя. Це і реконструкція стародруків за зразками експонатів із європейських музеїв, і відтворення середньовічної каліграфії, і повернення до життя давно забутого пергаменту, а також створення робіт за технологією станкової графіки та ручного лиття паперу. Вони з неприхованим пафосом так і називають себе гуртом однодумців, закоханих у запах старих пожовклих сторінок, магію старовинних рукописів, красу прадавніх бібліотек, яких єднає любов до книг.

 

 

Сьогодні команда невеличкої студії-ремесла усе без виключення виготовляє вручну: стилізовані під старовину записники, авторські фотоальбоми, книжкові оправи у шкіряних палітурках, прикрашені литими елементами. Крім того, на прохання замовника виріб можуть оздобити напівкоштовним камінням, сріблом чи посрібленим металом. Майстри у своїй роботі використовують тільки найякісніші матеріали та лише натуральну шкіру.

Замовлення для Періс Хілтон

Клієнтами ж Валентина Колонтая та його майстерні є зазвичай молоді люди: митці, реконструктори, мандрівники або просто книголюби. Щоправда, може похвалитися майстер і виконанням замовлення для Періс Хілтон – коли світська левиця приїжджала до Львова, на прохання місцевого готелю він створював для неї гостьову книгу.

Магія у житті

Роботи майстерні "Форзац" –  це синтез мистецтва й ремесла. Її засновник Валентин Колонтай не боїться конкурентів, а навіть навпаки – охоче ділиться цінним досвідом і уміннями з іншими: читає лекції, проводить майстер-класи, навчає мистецтву каліграфії та друкарської магії.

"Якщо ви бажаєте принести трішечки магії у своє життя, шукайте нас, майстерню "Форзац", – каже майстер.