ФОРМА РЕЄСТРАЦІЇ

Вітаємо!

Ви взяли участь y конкурсі.

МАЙСТРИ КРАФТУ
Дінара Касько

З архітектора у кулінари

 

 

 

Розпочала мисткиня розвивати в собі відчуття стилю та гармонії, а також здібність до просторового мислення та побудови композиції ще змалечку. Спершу дитиною вона відвідувала художню школу, а вже у старшому віці пішла навчатися на архітектора з думками про цікаву роботу: красиві проекти, виразні інтер’єри, фантазії з дизайном. Однак, дійсність виявилася не такою, як майбутній майстер собі тоді уявляла.

Відтак, шукаючи, де реалізувати свій творчий нахил жінка знайшла себе в кулінарії, а саме у приготуванні десертів. У підсумку солодке хобі захопило її з головою: Дінара переглядала відеоуроки в інтернеті, відшукувала цікаві рецепти, вичитувала книги, відвідувала майстер-класи... А з часом вона виробила і свій власний стиль, ставши тією, якою її знають сьогодні, – кулінаром-дизайнером, а також майстром випічки та архітектури в одній особі.

Як на світ з’являється екстравагантна випічка Дінари Касько

Аби створити свої шедеври, Дінара використовує спеціальні форми, які сама ж і розробляє – спершу створює модель на комп’ютері, а опісля друкує її на 3D-принтері. Процес виготовлення однієї лише однієї форми може зайняти від одного-двох днів до кількох тижнів. А ідеї майстрині-кондитерці підказують як різні геометричні фігури, так і сама природа.

Хоча Дінара Касько і перетворює свою випічку на справжні витвори мистецтва, але це насамперед – кулінарний виріб, тому смак тут є не менш важливим. Вигадувати унікальні рецепти кондитерові допомагає багата фантазія, щоправда, аби повторити той самий авторський смак, зізнається майстер, потрібна справді математична точність.

Кредо майстра

За словами Дінари Касько, у неї є безліч нереалізованих ідей і велике бажання експериментувати, щоправда намагається вона не наслідувати інших, а творити щось нове та особливе. Як переконує кондитер, прості десерти, на кшталт звичайнісіньких бісквітів з кремом, її навіть не цікавлять. Натомість щоразу вона намагається створити вишуканий їстівний шедевр.