ФОРМА РЕЄСТРАЦІЇ

Вітаємо!

Ви взяли участь y конкурсі.

МАЙСТРИ КРАФТУ
Олена Мисник

 

 

Гаррі Потер, що саме вибрався для гри у квідич; чаклунка з країни Оз; чарівна русалонька, яка лиш виставила з води кінчик свого хвоста; мудрий майстер-джедай Йода із фантастичних "Зоряних воєн"; і ще десятки інших улюблених багатьма персонажів та вигаданих героїв - усі вони стали джерелом ідей та натхнення для української мисткині, яка і створює цей унікальний хендмейд.

Джерело натхнення – фантастичні герої

Рукодільниця не дарма наголошує на слові "створює", а не "виробляє", бо ж кожну закладку, кожну пару цих крихітних ніжок, її команда розробляє, фарбує та запаковує вручну. Від цього, як його називає майстриня, "акту рукотворної краси" перехоплює подих – яскраві, напрочуд веселі та оригінальні аксесуари здивують будь-якого книголюба.

Олена, дизайнерка-архітекторка за фахом, здавалося б, природжена креативити. Ще дитиною, граючись із дівчатами, любила будувати хатиночки в лісі, розмальовувала сільські паркани чудернацькими істотами, шила одяг для кошенят.

Хендмейд починався із виготовлення авторських прикрас

Коли в дорослому віці робота перестала приносити задоволення, захопилася хендмейдом. Спершу створювала авторські прикраси, а якось, зайшовши в гості до друзів, у яких були маленькі діти, запримітила серед дитячого безладу ляльку, що застрягла в одній із книжок. Так і з’явилася думка створити цікаві об’ємні закладки для книг.

Виготовлення однієї закладки займає декілька днів

Свої маленькі шедеври Олена робить із полімерної глини. Сам лише процес виготовлення займає до трьох годин. Потім потрібен час, щоб виріб охолонув після печі, щоб висохли фарба та лак. На все про все може піти декілька днів кропіткої ручної праці. Тож не дивно, що одна закладка коштує іноді дорожче за саму книгу. Та й така ціна не надто відлякує клієнтів – за 6 років майстерня Олени Мисник відвантажила понад 30 тисяч замовлень.

Як винагорода – закладки-ніжки "розбіглись" світом

Закладки-ніжки від української рукодільниці "помандрували" у США, Велику Британію, Німеччину, Австралію, Канаду. Загалом, у 90 країнах вони знайшли свого адресата – палкого книголюба.

Олена з тих, хто не боїться конкуренції. Каже, на ринку перемагає той, хто робить краще. Тож від себе і від своїх майстрів вимагає, щоб роботи були тільки найвищої якості, які за ними точно ніхто не повторить.