ФОРМА РЕЄСТРАЦІЇ

Вітаємо!

Ви взяли участь y конкурсі.

МАЙСТРИ КРАФТУ
Франк Безінгер

В стильній крамничці близько середмістя Берліна, не так людно, як у плебейських супермаркетах, зате її відвідувачі із відмінним смаком; гурмани, які над усе цінують корисну та поживну їжу. І вони готові в чергу ставати, щоб отримати справжній, не зіпсутий жодною хімією продукт. Саме так не без гордості про свій товар відгукується господар крамниці Франк Безінгер.

 

 

Олія виготовлена за авторськими рецептами з натуральних інгредієнтів

Поміж ароматних чаїв та вишуканих соусів особливе місце на полицях магазину Безінгера займають рослинні олії, виготовлені за авторськими рецептами з натуральних інгредієнтів: насіння льону, ріпаку, конопель, гарбуза. Запашні столові заправи, органічно доповнені різними трав’яними екстрактами – черемші, розмарину, лимонного сорго – складають напрочуд багатий асортимент, якому позаздрить кожна поважна господиня.

Відвідувачі крамниці можуть спостерігати за процесом вичавлювання олії

Гордість берлінського крамаря – олія із зерен змієголовника, – її, каже Безінгер, крім його мануфактури, в Німеччині уже ніхто й не робить. На тому, що він не лише продає, а й сам вичавлює цю олію, Безінгер любить особливо акцентувати своїм клієнтам. Вони, до речі, мають змогу спостерігати за усім процесом просто у крамниці. І це, – вважає Франк, є дуже важливим, коли йдеться про крафтове виробництво, а надто про виробництво їжі – щоб люди могли самі бачити, з чого виготовлений продукт.

Олію виробляють лише з екологічно чистих рослин

Саме ж ремесло, яке Франк налагодив не так давно разом з дружиною Сабіною, зосереджене на околицях Берліна в долині річки Гафель. Усі рослини, які родина використовує для виробництва олії, вирощені в екологічно чистих районах. За свіжовичавленими заправами сюди їдуть гурмани з усіх усюд. Позаяк ці пікантні олійки підносять буденні салати та овочі, рибу і м’ясо до нових кулінарних висот.