Ви взяли участь y конкурсі.
В стильній крамничці близько середмістя Берліна, не так людно, як у плебейських супермаркетах, зате її відвідувачі із відмінним смаком; гурмани, які над усе цінують корисну та поживну їжу. І вони готові в чергу ставати, щоб отримати справжній, не зіпсутий жодною хімією продукт. Саме так не без гордості про свій товар відгукується господар крамниці Франк Безінгер.
Поміж ароматних чаїв та вишуканих соусів особливе місце на полицях магазину Безінгера займають рослинні олії, виготовлені за авторськими рецептами з натуральних інгредієнтів: насіння льону, ріпаку, конопель, гарбуза. Запашні столові заправи, органічно доповнені різними трав’яними екстрактами – черемші, розмарину, лимонного сорго – складають напрочуд багатий асортимент, якому позаздрить кожна поважна господиня.
Гордість берлінського крамаря – олія із зерен змієголовника, – її, каже Безінгер, крім його мануфактури, в Німеччині уже ніхто й не робить. На тому, що він не лише продає, а й сам вичавлює цю олію, Безінгер любить особливо акцентувати своїм клієнтам. Вони, до речі, мають змогу спостерігати за усім процесом просто у крамниці. І це, – вважає Франк, є дуже важливим, коли йдеться про крафтове виробництво, а надто про виробництво їжі – щоб люди могли самі бачити, з чого виготовлений продукт.
Саме ж ремесло, яке Франк налагодив не так давно разом з дружиною Сабіною, зосереджене на околицях Берліна в долині річки Гафель. Усі рослини, які родина використовує для виробництва олії, вирощені в екологічно чистих районах. За свіжовичавленими заправами сюди їдуть гурмани з усіх усюд. Позаяк ці пікантні олійки підносять буденні салати та овочі, рибу і м’ясо до нових кулінарних висот.