ФОРМА РЕЄСТРАЦІЇ

Вітаємо!

Ви взяли участь y конкурсі.

МАЙСТРИ КРАФТУ
Брати Кочути

Троє братів Юрій, Роман та Ігор Кочути перетворили власне хобі на улюблену роботу і заснували один із найупізнаваніших брендів коштовностей в Україні. Вони – майстри-ювеліри з Ужгорода, чиї авторські вироби знаходять замовників та щире захоплення в усьому світі.

 

 

Виховані у творчій сім’ї, хлопці завжди вирізнялися креативністю – з дитинства звикли робити щось своїми руками. Наприклад, ще зі шкільної лави "крутили" примітивні прикраси з олова та міді; була й різьба по дереву, кування, карбування, мозаїка з глини, кераміка. У юнацькому віці активно займалися історичною реконструкцією – робили обладунки, кольчуги, захопилися фаєр-шоу. Усі ці види творчості, як самі кажуть, переплелися та лише доповнили одна одну.

Від олова – до дорогоцінних металів

Набуті навички й досвід хлопці вирішили втілити у ювелірній справі. Знань, яких не вистачало, шукали в інтернеті та книжках, розпитували в людей. Водночас виробляли власний стиль – адже масовий продукт, де все однакове і штамповане, їх не цікавив. Стала в нагоді й інженерно-технічна освіта усіх трьох.

Хлопці опанували складну техніку "мокуме ґане", при якій візерунки на металі нагадують текстуру дерева з річними кільцями. У роботі майстри використовують здебільшого срібло, золото та натуральне каміння – кажуть, синтетичні матеріали не передають потрібної енергетики.

Широка географія замовників

Кожен виріб потребує неабиякої витримки та фантазії. Не всі їх створюють за заздалегідь намальованими ескізами. Іноді такий витвір ювелірного мистецтва народжується просто з уяви майстра, іноді – вигляд майбутньої прикраси диктує сама природа, якась незвична форма каменю ніби сама підказує її дизайн.

Нandmade-обручки, браслети, кулони й сережки, столові прибори – вироби Кочутів не мають якогось одного конкретного стилю, усі вони різні. Брати зізнаються: їм не цікаво робити по кілька разів одне й те саме. Тому й виготовляють свої вироби переважно на замовлення.

Клієнтів, які б шанували вишуканість та індивідуальність, на якій акцентують закарпатські майстри, вистачає. І не лише в Україні. Багато замовлень мандрують у Європу, далеку Азію і за океан – у США та Канаду. Їх не гребують носити світові знаменитості й ті, хто цінує неповторність та красу.