ФОРМА РЕЄСТРАЦІЇ

Вітаємо!

Ви взяли участь y конкурсі.

МАЙСТРИ КРАФТУ
Bob Basset

Bob Basset – облаштована у невеличкій гаражній майстерні харківська арт-студія, яка сьогодні знана на весь світ. Виготовлені у її стінах маски з’являлися у відеокліпах та доповнювали сценічні образи таких популярних виконавців, як Avril Lavigne, Slipknot, Metallica; прикрашали сторінки модного глянцю Vogue та засвітилися на показах колекцій Givenchy, їх одягали персонажі фільмів Рідлі Скотта.

 

 

Ці чудернацькі маски на замовлення світових зірок виготовляє харківський майстер Сергій Петров. З-під його умілих рук постають, як "живі", моторошні черепи, голови тварин, маска Чумного лікаря, дивакуваті монстри та страшні химери – реальні речі з нереальних світів, найбільші страхи, які народжує людська уява.

Все почалося зі шкіряних обладунків

Сергій Петров із братом Олегом, нині покійним, ще наприкінці 80-х взялися за справу, яку багато хто вважав безумством. Божевільним у подертих кросівках і без копійки в кишені називав себе і сам Сергій. Та це його не дуже хвилювало: головне, каже майстер, мати ідею та упевненість втілити її в життя.

Творити щось своїми руками Сергій полюбляв змалечку. У майстерні він з 10 років, у 14 – зробив перші шкіряні обладунки. Саме з виготовлення костюмів для фанатів історичної реконструкції брати і починали свою діяльність.

А потім якось сказали собі: досить займатися дурницями, час братися за велике. Поставили собі за мету творити речі, які б дивували, які б дарували емоції.

Роботи коштують тисячі доларів

Майстерня працює з різними матеріалами: деревом, металом, каменем, склом, і навіть кістками. Серед дизайнерських виробів – чудернацькі сумки-дракони, авторські прикраси – браслети, кулони, підвіски. Та візитівкою Bob Basset залишаються маски, а улюбленим матеріалом – шкіра. Студія відроджує стародавні технології, які застосовували колись у виробництві надміцної шкіри для обладунків.

Велику увага в майстерні приділяють дрібницям. Хтось у цих роботах впізнає героїв із реального життя, хоча більшість усе ж – вигадані образи. Ідеї "підказує" іноді сам матеріал, а іноді – багата уява автора та його особисті страхи й переживання.

Такі роботи коштують кількасот, а то й кількох тисяч доларів. Однак для Сергія це не бізнес, а насамперед – сенс життя. Він, як сам жартує, займається одним із найдорожчих задоволень, яке може собі дозволити людина, – робить те, що хоче.